De goedkoopste horecacursussen van Nederland!

SPOEDCURSUS ALLERGENEN

Allergenen Cursus met Allergenen Certificaat in 1 dag

Sinds 13 december 2014 is de Europese wetgeving over allergenendeclaratie in werking getreden. Vanaf die datum zijn alle bedrijven die voeding en/of drank bereiden verplicht om hun gasten allergeneninformatie te verstrekken. Deze bedrijven moeten informatie kunnen geven aan hun gasten over de mogelijke aanwezigheid van 14 (verplichte) allergenen. U kunt dit bijvoorbeeld op de menukaart zetten, maar dat is niet voldoende. Uw medewerkers moeten ook weten welke allergenen in welke producten zitten.

Doel Allergenen Cursus

Tijdens de ééndaagse Allergenen cursus leren de deelnemers wat een voedselallergie is, welke verschillende allergenen er zijn en hoe een besmetting voorkomen kan worden. Medewerkers worden zich bewust van de gevaren van allergenen en zijn goed voorbereid op vragen van gasten. Na het volgen van deze cursus beschikken u en uw medewerkers in één dag over de verplichte kennis van allergenen en hoe dit op de juiste manier in de praktijk toegepast kan worden. 

Inclusief Allergenen Certificaat van Deelname

Aansluitend op de cursus wordt de toets afgenomen op dezelfde locatie. De toets is schriftelijk en bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Wanneer hier een voldoende voor is behaald, ontvangen de deelnemers direct het Allergenen Certificaat van Deelname.

Doelgroep Allergenen Cursus

Voor leidinggevenden en medewerkers van horecabedrijven. Maar ook voor managers en medewerkers van cateringbedrijven, zorginstellingen, sportkantines, verenigingen of buurthuizen. 

Toelatingseisen

Er is geen vooropleiding vereist.

Inhoud Cursus

  • Allergenen en de wet
  • Voedselallergie
  • Verplichte allergenen
  • Receptuur
  • Ingrediënten
  • Etikettering
  • Allergenenbeleid
  • Schoonmaken
  • Kruisbesmetting
  • Allergenen formulieren
  • NVWA controles
  • Communicatie gasten
     

Kosten   l   Cursusduur   

Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.