Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.
Volgens de Warenwet moet iedereen die in een bedrijf werkt waar eet- en drinkwaren worden bereid, een HACCP training of instructie volgen die is afgestemd op zijn werkzaamheden. Dit is nodig, want de meeste gevallen van voedselvergiftiging of voedselinfectie worden veroorzaakt door onoplettendheid of onwetendheid. In de wet is vastgelegd dat mensen die zich bezighouden met het bereiden of behandelen van eet- en drinkwaren moeten nagaan welke risico’s deze handelingen kunnen hebben voor de gezondheid van gasten. Tijdens de mondelinge HACCP training leert u op een eenvoudige manier hoe u de Hygiënecode voor de Horeca goed kunt toepassen in uw bedrijf.
Voor alle (startende) ondernemers, leidinggevenden en medewerkers in de Horeca die zich bezighouden met het bereiden of behandelen van eet- of drinkwaren. Maar ook bij paracommerciële instellingen, zoals verenigingen, stichtingen, buurthuizen en zorginstellingen. Zij moeten op het gebied van voedselhygiëne een training hebben gevolgd.
Aansluitend op de HACCP training wordt de toets afgenomen, op dezelfde locatie. De toets is schriftelijk en bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Wanneer hier een voldoende voor is behaald, ontvangen de deelnemers direct het HACCP Certificaat van Deelname.
Er is geen vooropleiding vereist.
• training en instructie
• inrichting keuken
• persoonlijke hygiëne
• inkoop
• schoonmaak
• ontvangst goederen
• temperatuurbeheersing
• opslaan producten
• kruisbesmetting
• bereiden gerechten
• ongediertebestrijding
• presenteren en serveren
• levensmiddelenafval
Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.