De goedkoopste horecacursussen van Nederland!

ZELFSTUDIE SOCIALE HYGIËNE 

Thuisstudie Sociale Hygiëne inclusief SVH examen

SVH theorieboek

Wanneer er in een horecabedrijf of slijterij alcohol geschonken of verkocht wordt, dient dit bedrijf een Drank- en Horecavergunning aan te vragen bij de gemeente. De Drank- en Horecawet schrijft voor dat leidinggevenden dienen te beschikken over voldoende kennis en inzicht met betrekking tot Sociale Hygiëne, overeenkomstig bij de algemene maatregel van bestuur te stellen eisen. Indien een paracommerciële rechtspersoon het horecabedrijf uitoefent, voldoet het aan de eisen wanneer ten minste twee leidinggevenden op de Drank- en Horecavergunning staan. 

Diploma Sociale Hygiëne 

Om als leidinggevende te bewijzen dat hij over voldoende kennis en inzicht met betrekking tot Sociale Hygiëne beschikt, dient een leidinggevende het SVH Diploma Sociale Hygiëne te overleggen. Door middel van de Zelfstudie Sociale Hygiëne inclusief het SVH examen Sociale Hygiëne komt u in het bezit van dit bewijsmiddel.

Opzet Zelfstudie Sociale Hygiëne

De Zelfstudie Sociale Hygiëne bereidt u voor op het SVH examen. De Zelfstudie bestaat uit 3 huiswerklessen. Deze huiswerklessen staan in de "Syllabus Zelfstudie". In deze syllabus zijn tevens de antwoorden op de huiswerkvragen opgenomen. Wanneer u de Zelfstudie inclusief SVH examen volgt, krijgt u naast de huiswerklessen ook onbeperkt toegang tot onze online proefexamens, voor een extra goede voorbereiding op het SVH examen. 

Met of zonder SVH examen

Wanneer u bij Sociale-Hygiene.nl de Zelfstudie Sociale Hygiëne besteld, heeft u de mogelijkheid deze met of zonder het SVH examen te bestellen. Wanneer u kiest voor de Zelfstudie mét SVH examen, heeft u de keuze uit 1 van onze 52 locaties waar u het SVH examen af kunt leggen. U legt bij aanmelding ook direct uw examendatum vast. Weet u nog niet wanneer u het examen af wilt leggen dan kunt u de Zelfstudie Sociale Hygiëne bestellen zonder examen en op een later moment het SVH examen alsnog aanvragen.

Doelgroep Zelfstudie Sociale Hygiëne

Voor alle startende ondernemers, leidinggevenden en voor medewerkers die alcohol schenken/verkopen in zowel commerciële- als paracommerciële horecabedrijven (zoals verenigingen, stichtingen en buurthuizen) die graag zelfstandig thuis studeren.

Vooropleiding

Er is geen vooropleiding vereist. 

Inhoud Zelfstudie Sociale Hygiëne

• de nieuwe Drank- en Horecawet
• de horecamarkt, bedrijfs- en gastvrijheidsformule
• huisregels opstellen en handhaven
• alcohol-, drugs-, rook- en gokbeleid
• omgaan met (seksuele) intimidatie, agressie en geweld
• veiligheid in het bedrijf

SVH Examen

Het SVH examen is schriftelijk en wordt afgenomen door SVH. Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen waar u 40 minuten de tijd voor krijgt.  

Kosten   l   Studieduur   l   Vraag&Antwoord