Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.
Wanneer er in een horecabedrijf of slijterij alcohol geschonken of verkocht wordt, dient dit bedrijf een Alcoholvergunning (voorheen: Drank- en Horecavergunning) aan te vragen bij de gemeente. De Alcoholwet (voorheen: Drank- en Horecawet) schrijft voor dat leidinggevenden dienen te beschikken over voldoende kennis en inzicht met betrekking tot Sociale Hygiëne, overeenkomstig bij de algemene maatregel van bestuur te stellen eisen. Indien een paracommerciële rechtspersoon het horecabedrijf uitoefent, voldoet het aan de eisen wanneer ten minste twee leidinggevenden op de Alcoholvergunning (voorheen: Drank- en Horecavergunning) staan.
Om als leidinggevende te bewijzen dat hij over voldoende kennis en inzicht met betrekking tot Sociale Hygiëne beschikt, dient een leidinggevende het SVH Diploma Sociale Hygiëne te overleggen. Door middel van de E-learning Sociale Hygiëne inclusief het SVH computerexamen Sociale Hygiëne komt u in het bezit van dit bewijsmiddel.
De SVH E-learning Sociale Hygiëne bestaat uit diverse hoofdstukken die u in uw eigen tempo doorneemt. Ieder hoofdstuk behandelt belangrijke zaken met betrekking tot Sociale Hygiëne. De E-learning is een afwisselend programma met tekst, meerkeuzevragen, stellingen en instructiefilmpjes. Met de E-learning heeft u daarnaast toegang tot 5 examentrainingen (bestaande uit ieder 40 meerkeuzevragen) waarmee u zich kunt voorbereiden op het SVH Computerexamen Sociale Hygiëne. De SVH E-learning werkt zowel via desktop, tablet als mobiel waardoor u kunt studeren waar en wanneer het u uitkomt.
Het digitaal SVH computerexamen Sociale Hygiëne bestaat uit 40 meerkeuzevragen waarvan u er maximaal 11 fout mag beantwoorden om het Diploma te behalen. Het examen duurt 40 minuten, maar bent u eerder klaar dan mag u de examenruimte direct verlaten. Aan het einde van het examen krijgt u direct te zien of u geslaagd bent.
Voor alle personen die alcohol schenken of verkopen in zowel commerciële- als paracommerciële horecabedrijven (bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen en buurthuizen).
Er is geen vooropleiding vereist.
• de nieuwe Alcoholwet (voorheen: Drank- en Horecawet)
• de horecamarkt, bedrijfs- en gastvrijheidsformule
• huisregels opstellen en handhaven
• alcohol-, drugs-, rook- en gokbeleid
• omgaan met (seksuele) intimidatie, agressie en geweld
• veiligheid in het bedrijf
Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.